2020. április 7., kedd

Online értékelés

Kedves Olvasóim!

A kép Facebookról, az S. Oszkár mémcsoportból származik.
Tudom, tudom milyen kihívást jelent az, hogy a diákjaitokat ebben a helyzetben is tudjátok a legmegfelelőbben értékelni. Erre mutatnék most nektek egy lehetőséget, a redmenta.com-ot. 
Arany János balladaköltészetéhez kapcsolódóan készítettünk el a magyaros munkaközösséggel egy feladatlapot. Ezt inkább gyakorlásnak szánnám egy dolgozat előtt, főleg, mert minden kérdéstípust alkalmaz, néhol következtetni lehet egyik kérdésből a másik válaszára, így megfelelő a diákok számára is, hogy belejöjjenek a Redmentán való dolgozatírásba. Arany Jánosról már rengetegszer esett szó a blogon, ez akár alkalmat adhat egy óratervezet ihletgyűjtéséhez is.
Nekem abszolút tetszik a Redmenta felülete, könnyű rajta kiigazodni, kiismerni, nem egy túl bonyolult rendszer. Az rövid választ igénylő vagy választós, igaz-hamis feladattípusoknál a rendszer értékel is rögtön, a diák látja is róla az eredményt, míg később a hosszabb választ igénylő feladatokat mi magunk javíthatjuk ki. Állítható időkorlátozás is, bár csak óvatosan bánjunk vele, illetve a kitöltések számát is megszabhatjuk. Egyszerű, de nagyszerű alkalmazás mind gyakorlásra, mind értékelésre, használjátok bátran!

Erre a linkre kattintva megnézhetitek az elkészült feladatlapunkat, de keresgélhettek is a számtalan elkészült dolgozatpéldák között!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése